Окончателно18-годишният шофьор, обвиняем за смъртта на Ани и Явор при катастрофата на столичния булевард „Сливница“, остава в ареста.
Кадри от камери, с които bTV разполага, показват дали шофьорът е бил заслепен.

За поредна вечер хората излязоха на протест с искания да се сложи край на войната на пътя. Преди минути те блокираха движението, а по-късно се очаква и да тръгнат на шествие до булевард Константин Величков.

На този фон - кадри от камери наблизо показват, че в секундите преди трагедията в насрещното няма автомобил, който би могъл да заслепи шофьора.

Секунди преди трагедията. 18-годишният шофьор е на точно 266 метра разстояние от Ани и Явор, сочат данните от разследването. В същия момент - успоредно на влюбените, които пресичат, по улица „Русе“ минава бял автомобил. В насрещното не се движи нито едно превозно средство.
Следва удар.

Девет дни след катастрофата шофьорът се изправи отново пред съда. И отново беше лаконичен“ „Съжалявам. Нямам какво повече да кажа.“

Защитникът на Адриан поиска мярката му за неотклонение да бъде изменена в по-лека – „домашен арест“ като изтъкна чистото му съдебно минало.

„Включително той да има електронна гривна, която да контролира, ще си седи вкъщи. Аз не виждам на базата на какво се правят крайни изводи, че той е изключително обществено опасен човек, който да бъде изолиран“, каза Димитър Марковски, адвокат на 18-годишния шофьор.

Софийският апелативен съд реши - шофьорът остава в ареста. Мотивите – има опасност да извърши престъпление, ако е на свобода, а доказателствата до момента сочат, че е предизвикал инцидента. И още – според магистратите Адриан е проявил, цитирам – самонадеяност, граничеща с престъпност.