Съдът реши окончателно – 18-годишният шофьор, обвиняем за смъртта на Ани и Явор при катастрофата на бул. „Сливница“, остава в ареста.

Според мотивите на Софийския апелативен съд има достатъчно доказателства, че Адриан Антонов е извършил престъплението, в което е обвинен. Няма опасност да се укрие, но има опасност да извърши друго престъпление.

Пред магистратите Адриан заяви единствено, че съжалява. Адвокатът му Димитър Марковски настоя младежът да бъде пуснат под домашен арест с мотива, че няма предишни криминални регистрации и пътни нарушения. Освен това е момче, което свири на китара в църковен хор.

„Исках от съда той да бъде под домашен арест, включително да има електронна гривна, която да контролира, че той си седи вкъщи. Аз не виждам на базата на какво се правят крайни изводи, че той е изключително обществено опасен човек, който да бъде изолиран. Автотехническото заключение не изяснява всички въпроси. То е едностранно и казва, че Адриан е карал с превишена скорост и дотам. А какво е било поведението на пешеходците, възможността да имат видимост към трафика, към движещите се коли - тези въпроси седят открити“, посочва Димитър Марковски, адвокат на 18-годишния шофьор.

Снимка: Ладислав Цветков

От прокуратурата посочиха, че има достатъчно данни, че именно 18-годишният Адриан е предизвикал катастрофата с две жертви.

Решението не подлежи на обжалване.