В малките часове на деня, двама юноши загинаха при удар в Добрич. Зад волана е бил непълнолетен на 14 години.

Инцидентът става около 3:30 ч. тази нощ. Колата, собственост на строителна  фирма и управлявана от бащата на момчето шофьор, идва от центъра на града в посока Балчик.

Снимка: btvnovinite.bg

Водачът губи управление, завива наляво, преминава през първата мантинела, удря се в електрически стълб, който се намира в разделителната ивица,  преодолява и втората мантинела и се отзовава в насрещното платно за движение.

Загинали са две момчета на по 19 години, возещи се на задната седалка. Другите двама, на 19 и 15 години са с черепно-мозъчни травми, настанени са в неврохирургията на болницата в Добрич, без опасност за живота.

Снимка: btvnovinite.bg

"Не е имало други участници в движението. Не е бил засичан водачът, нямало е пречки по пътното платно, преминаващи пешеходци или някакви животни. Установяваме, че тези четиримата, които са били на задната седалка са решили да изхвърлят някаква тонколона. Отварят вратата в движение,  тя е плъзгаща врата, задната дясна, при което водачът се уплашва да не изпадне някой и така губи управление и последиците ги знаем", казва окръжният прокурор на Добрич Радослав Бухчев.

Снимка: btvnovinite.bg

Непълнолетният водач ще бъде привлечен като обвиняем. От прокуратурата ще поискат да му бъде наложена мярка за неотклонение –поставяне под надзора на инспектор от Детска педагогическа стая.