17-годишно момче загина, а друго е в тежко състояние след катастрофа в района на жп гарата в Панагюрище.

Сигнал за инцидента е подаден около 5 ч. тази сутрин. Незабавно на място са изпратени екипи на полицията и пожарната, както и линейка.

Установено е, че лек автомобил е самокатастрофирал. По първоначални данни 17-годишният шофьор, който е от Панагюрище, се е движел с несъобразена скорост и е загубил управление над превозното средство.

Колата е напуснала пътното платно и се е преобърнала встрани по таван. На място е починал 17-годишен младеж, който е бил в колата. Шофьорът е откаран в болницата в Панагюрище, в тежко състояние е.

По първоначални данни водачът е бил неправоспособен, има и употреба на алкохол, съобщиха от полицията. 

„Това е било допуснато, след като техните родители са легнали да спят. Позволили са си да вземат ключовете. Качват се на МПС-то на единия от родителите и се случва най-лошото. Едно лице е загинало, другото е в тежко състояние. И двамата са неправоспособни, и двамата са на 17 години и са си позволили безразсъдността да седнат зад волана, употребили алкохол“, каза главен инспектор Николай Крушарски.

Установено е, че леката кола е собственост на 20-годишен мъж от панагюрското село Оборище. Изясняват се причините, довели до тежката катастрофа.