Катастрофа между две коли е станала до търговския център на кръстовището при булевард „Черни връх“ и улица „Сребърна“ в София. 

Снимка: Забелязано в София/Nadezhda Doycheva

При пътния инцидент са пострадали двама души - мъж и жена. Мъжът е на 49 години и е с контузия на гръден кош и корем. Той е бил транспортиран към болница „Пирогов“.

Жената е на 43 години и е получила контузия на врата и на гръдния кош. Закарана е във Военномедицинска академия (ВМА).

Сигналът е подаден около 7:40 ч. тази сутрин. На място веднага са изпратени две линейки, които са пристигнали за 12 минути, съобщиха от Спешна помощ за bTV.

Снимка: Диана Теодосиева

Двамата шофьори са тествани за употреба на алкохол и наркотици. Пробите и на двамата са отирцателни, съобщиhа от СДВР за bTV.

Снимка: Диана Теодосиева

Автомобилите са встрани от пътя и няма затруднения в трафика.

Снимка: Диана Теодосиева

Общо 29 души са пострадали при катастрофи в страната през изминалото денонощие, съобщават от МВР. Тежките пътни инциденти са 25. Две тежки и 24 леки катастрофи са станали в София. Пострадали са двама души. 

Катастрофата с журналиста Милен Цветков

 

На кръстовището на бул. „Черни връх“ преди 4 години загина журналистът Милен Цветков. Той чакаше в колата си на червен светофар, когато в него се вряза джип, управляван от дрогиран млад шофьор.

Снимка: btvnovinite.bg

Кристиан Николов помете колата на журналиста през 2020 г. на Великден. Кристиан е карал с превишена скорост, почти два пъти над разрешените 50км/ч. В кръвта му са открита три вида дрога - кокаин, метамфетамин и канабис.

Снимка: btvnovinite.bg

Причинилият катастрофата Кристиян Николов получи ефективна присъда от 9 г. В мотивите на съда пише, че е извършил престъплението „при проявление на евентуален умисъл като разновидност на умишлената вина“.

Снимка: БГНЕС

В памет на журналиста негови колеги и близки поставиха чешма близо до мястото, на което той загуби живота си.

Столичният булевард „Черни връх“ в района на търговския център е място на редица пътни инциденти през годините. Въпреки че има светофари и кръстовище, голяма част от шофьорите карат с превишена скорост в часовете, в които няма задръствания.

Стига се и до инциденти заради отнемане на предимство на пътя, неспазване на знаците и на дистанция от шофьорите.

 

От МВР отчитат ръст на тежките катастрофи, но спад на жертвите на пътя. Това показват данните на МВР от началото на годината досега.

2610 са тежките пътни инциденти към днешна дата – с 46 по-малко от тези през същия период миналата година. В същото време загиналите са 154-ма, а ранените над 3200.

Най-много инциденти са станали в Пловдив. За три месеца там тежките катастрофи са над 190 – с 11 загиналите и 240 ранени. На второ и трето място се нареждат София и Варна.