ПТП-тата с тежък и фатален край зачестяват. През последните три дни има седем катастрофи с 10 загинали и един тежко пострадал. Това заяви инспектор Николай Крушарски от „Пътна полиция“ към ГД „Национална полиция“ и допълни, че статистиката е наложила МВР да направи анализ. 

Снимка: БГНЕС

Той е показал, че инцидентите са в следствие на неправилни маневри, навлизане в насрещното платно и недостатъчен контрол над автомобила. Затова от днес до понеделник започва специализирана полицейска акция в цялата страна, която ще се проведе в два етапа. 

От днес до 14 ч. в петък КАТ засилва контрола в малките населени места – ще се следи а шофиране след употреба на алкохол или наркотици, неправилни маневри и на задължителната застраховка Гражданска отговорност.  Вторият етап ще бъде насочен към водачите, които карат с превишена скорост на магистралите,  първокласните и второкласните пътища в страната. 

Снимка: БГНЕС

„Излизайки от населените места, водачите рязко увеличават скоростта, правят неправилни маневри, вследствие на което стават тежки инциденти“, допълни инсп. Крушарски и посъветва водачите да сядат отпочинали зад волана. 

По повод на зачестилите инциденти на АМ „Тракия“ край Стара Загора, от Пътна полиция добавиха, че патрули следят за движението в района.