Екип на bTV стигна до къщата, в която вчера беше открито тялото на Росен Ангелов – единствения заподозрян за шесторното убийство в Нови Искър.

Сградата е изоставена и се намира на около 500 м от вилата, в която е живеел Ангелов, и в която преди два дни полицията откри лични негови вещи, импровизиран фитнес и стрелбище.

Днес приключи вторият оглед на мястото и полицията освободи къщата.

Тялото на заподозрения беше намерено вчера от патрул на военна полиция при обход. То е било в една от стаите с огнестрелна рана в слепоочието. В ръката на Ангелов е имало пистолет „Берета“. Според МВР става въпрос за самоубийство.

За последно той е видян на 1 януари от своя работодател – собственик на автосервиз. Обяснил, че ще отсъства няколко дни, защото брат му бил починал.

Очаква се да станат ясни резултатите от експертизите, които ще покажат кога е настъпила смъртта на заподозрения и дали куршумите съвпадат с тези от убийството. Очакват се и детайли около разследването и мотива за престъплението.

Снимка: bTV

Според бившия шеф на столичната полиция Валери Йорданов е напълно възможно самоубийство да бъде извършено с пистолет със заглушител. За повече от 20 години в полицията той е виждал самоубийства с пушки, дори с нож.

Най-вероятно оръжието на шесторното убийство и самоубийството е едно и също, допълниха от полицията.

„Не можем да сме категорични, но по външни признаци (гилзите от къщата) отговарят на гилзите, които са намерени на местопрестъплението в Нови Искър“, каза днес директорът на СДВР Ивайло Иванов.

Снимка: bTV

За последните девет години Росен Ангелов е издирван няколко пъти на адресите си в Добрич, София и в Своге, твърдят от МВР. Според справките на полицията в обкръжението му през целия период е имало хора, които са знаели, че той е издирван като затворник, но не са сигнализирали за него.

„Хората не са си направили труда да подадат информация, че контактуват с осъдени лица с влязла в сила присъда. Аз съм възмутен, че се дава трибуна на човек, който е работил с него в автосервиза. Той знае, че това е човек, обявен за издирване, и вижда с него жена, която е убита. Той прави логична връзка и не подава абсолютно никаква информация към органите в тази държава“, коментира директорът на ГДНП Христо Терзийски.

„Местната власт, кметовете в малките населени места трябва да комуникират по-често с полицейските служители и да ги информират за обстановката в населените места, където живеят“, препоръча бившият началник на издирването Красимир Занев.

Според официални данни в момента един инспектор отговаря за 15 – 20 села, а би трябвало за всяко село да има полицейски служител. Основните проблеми в издирването остават малкото служители и липсата на средства. В дирекция „Издирване“, само за София, през 2012 г. има 230 незаети места, след това започват и съкращения, в цялата страна.

Вижте повече във видеото: