„Забележително беше, че нямаше помия срещу мен, когато само аз бях анонсиран кандидат. Първите шепи кафява течност полетяха час-два, след като процедурата за внасяне на кандидатури приключи, и станахме двама“.

Това каза от трибуната на Народното събрание Любомир Каримански от „Има такъв народ“, след като кандидатурата му за управител на БНБ беше отхвърлена при гласуване.

„Започна предлагане на постове-подкупи, за които т. нар. репутация няма значение. Не знаех, че Световната банка не държат на това, че нямат етичен кодекс. Абсолютна новина за мен. Намесиха се вицепремиер, премиер, дори чиновници“, допълни Каримански.

Той остана единствен претендент за поста, тъй като номинираният от „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров се оттегли от надпреварата.

Кармиански благодари на всички, които са гласували за него и на тези, които не са. Сподели, че в лични разговори депутати са му казали, че го подкрепят, но по политически причини няма как да гласуват „за“.

„Твърдеше се, че съм почтен и работлив, почти една година от пребиваването ни в тази зала. През ръцете ни минаха бюджетите на България за по около 60 млрд. лева. Положих всички усилия и поправих една несправедливост върху музейните рабтиници, позиция на свободен човек, въпреки коалиционните партньори“, коментира още председателят на бюджетната комисия.

Гледайте цялото изявление във видеото!