"Кариерен кошер" - за първи път у нас. Събитието цели да вдъхнови младите българи, които учат в чужбина, да се върнат и да приложат знанията си у нас. bTV е партньор на инициативата. 

Последните четири години Коста Каракашян учи режисура и хореография в Съединените щати. Смята, че филмовата индустрия там е изключително развита, но мечтата му е да приложи наученото в родината. 

Снимка: btvnovinite.bg

„Искам да режисирам различни проекти по света, да работя с музикални изпълнители, да преподавам в България. За мен е изключително важно опитът от чужбина да бъде връщан тук от младото поколение”, споделя Коста.

Вече има реализиран филм. До края на годината предстои втори. Той е сниман на 12 места в България.

Кариерният кошер е ориентиран към младите – да ги мотивира и да им покаже, че бъдеще за тях има не само навън, а и у нас.  

В кошера участват 90 фирми, повече от 20 лектора и 1200 млади българи. Сред модераторите е и водещият на спортните новини по bTV Иван Боянов. 

Снимка: btvnovinite.bg

"Важното в такива ситуации е да вярваме, че и тук нещата могат да се получат. Има светлина в тунела и все повече млади българи се връщат и се опитват да се развиват тук и успяват, което е най-важното", на мнение е Иван Боянов. 

Събитието е под патронажа на президента Румен Радев.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!