„Протести има, защото на хората им омръзна политическият елит, а те протестите не са патент от два месеца. На хората им омръзна така нареченият елит да се държи като богоизбран и единствен и да смятат, че могат с арогантност да налагат мнение. Затова хората са на улицата“.

Това коментира в Русе министърът на отбраната Красимир Каракачанов. По думите му това са 90% от хората, а останалите 10% са онези „с винкелите и качулките, защото някой им плаща“.

Той посочи и какви са „тарифите“ в София.

„30 лева за обикновен статист, 50 лева за статист с плакатче. За тези момчета, които скачат на полицията – 100 лева. За тези, които влизат в бой с полицията – 300 лева. 500 лева за тартор на група от 10 души. Това са тарифите и не се раздават от Светия Синод“, каза Каракачанов.

„Ако погледнем някои от големите демокрации и държави - Франция, Италия, Испания, Португалия, те също не са лишени от подобни скандали. Корупцията не е български патент. Корупция има навсякъде, но другите държави имат приоритети – какво трябва да постигнат“, каза още министърът на отбраната.