Възможно е партньорите в малката коалиция – ВМРО, НФСБ и „Атака”, да преминат към индивидуални споразумения с ГЕРБ за подкрепа на правителството. Това обяви пред журналисти лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. 

Вчера лидерите на трите формации – Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров, се събраха на коалиционен съвет в парламента. Съветът се провали, след като от „Атака” поискаха медиите да присъстват на разговорите, а НФСБ и ВМРО напуснаха.

„Вярно е, че така коалицията не може да продължава. Всъщност, тя от няколко месеца не съществува. Няма диалог, има саботажи, има атаки от страна на един от лидерите в коалицията срещу останалите две политически формации. Има изказване на откровени лъжи и обидни квалификации. Така няма да продължава, аз в такава коалиция няма да участвам“, коментира още Каракачанов.

Попитан за възможностите партньорите от малката коалиция да се разберат помежду си, Каракачанов попита медиите дали вчера са останали с впечатление, че лидерът на Сидеров има желание да се разбира с някого.

„Като го гледате от четири месеца как сипе хули, обидни квалификации и лъжи по отношение на мен, на другия ми колега – Симеонов, на г-н Джамбазки, на ВМРО, за какво разбиране става дума, и какъв е смисълът да продължаваме да си говорим по този начин”, заяви вицепремиерът.