След като 25 години еднолично ръководи ВМРО, Красимир Каракачанов предлага да отстъпи ръководството на триумвират. Предложението му е публикувано на страницата му във "Фейсбук".

За предстоящия конгрес на организацията на 12 февруари Каракачанов предлага промяна на начина на управление.

А именно ВМРО да се върне към ръководство от трима съпредседатели - Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди, а за секретар на ВМРО - Юлиан Ангелов.

Аргументите му са да се ангажират млади хора в ръководството и да не се създават условия за разединение.

„Днес ВМРО не е в парламента. Но нашата битка за отстояване на идеалите ни, на българщината, на националните интереси трябва да продължи! Само от нас зависи дали в бъдеще ще бъдем факторът, който ще участва в решаването на тези проблеми. Ето защо аз смятам, че настъпи времето по-сериозно да ангажираме поколението от сегашните ръководни структури на ВМРО, което натрупа политически и административен опит в законодателната и в изпълнителната власт“, пише Каракачанов.

За по-голяма оперативност той предлага да бъде намален съставът на Организационния съвет от 100 на максимум 60-70 души, както и досегашният брой на членовете на Изпълнителния комитет, който в момента е 17 души.

"Членството в тези органи на управление на ВМРО не трябва да бъде на базата на някакво псевдорегионално представителство, а на базата на качества и доказани възможности за работа", смята Каракачанов.

Лично за себе си той казва, че "няма намерение да излиза в политическа пенсия" и ще работи активно за авторитета и каузите на ВМРО.