Твърдението, че се възлагат директно за изпълнение обществени поръчки без конкурс или процедура не е вярно, заяви бившият министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Каракачанов каза това на пресконференция, след като вчера служебният военен министър Георги Панайотов представи пред медиите информация по извършени проверки в структури на Министерството на отбраната, представяйки и данни от проверка на Главната дирекция "Инфраструктура на отбраната".

„В МО има вътрешни правила за обществените поръчки, които са одобрявани много преди мен. Аз съм се придържал към практиката на предишните министри“, посочи Каракачанов, като описа съответните стъпки.

Той отхвърли казаното вчера по различни теми, коментирайки го като спекулации или внушения. Според Каракачанов приемникът му на поста е бил подведен.

„Смятам, че служебното правителство се опитва да провежда една политика, с която се опитва да вади истини или полуистини, с които да компрометира министри от предишното управление“, каза Красимир Каракачанов.

Той препоръча на Панайотов по-критично да се отнася към информацията, която някои му подават, или към изискванията, "които му се подават отгоре да се рови и да се търси", и документите да се четат докрай.

„Когато прочетеш един договор, ти става ясно за какво става дума. Защото всичко останало намирисва на една спекулация и опит да се внуши, че предишният министър на отбраната не си е свършил работата“, коментира Каракачанов.