За четвърти поред път миналата седмица Камен Донев успя да напълни зала „Арена Армеец” с театър, нещо което трудно постигат дори най-популярните изпълнители, които идват у нас.

Дванадесет хиляди души се смяха и плакаха едновременно, но за първи път телевизионен екип бе допуснат да види магията отблизо.

Как се случва магията? Какво стои зад всичко? Колко труд и талант?

Часът е малко преди 12 на обяд, целият екип вече е тук. Камен Донев носи със себе си дневника на даскала. Голям кожен тефтер, в който е побран близо 3-годишният труд на над повече от 60 артисти.

"За сватбите" е спектакъл, който те кара да се усмихнеш, да се замислиш, да се откъснеш и да избягаш от злободневието. Може би всеки дошъл намира частица от себе си в него.

„Спомням си го, това беше преди 10 години , когато дойде при мен в залата и каза имам идея за нов моноспектакъл. "Възгледите на един учител за народното творчество" беше първият" би ли се съгласил да направиш хореографията му, и тогава започнах с него работа”, казва Ивайло Иванов, главен хореограф на Ансамбъл „Филип Кутев” и добавя:

„С него се работи лесно, вижте в изкуството много е важно човек да си разбира от работата, когато това е неговата среда, материята, с която работи с лекота, нещата се получават много лесно (…)

В изкуството, обратно на това, както ни учеха според мен 99% е талант, 1% е труд, който е задължително условие за таланта. Това е положението с Камен Донев, той е изключително талантлив, но талантът му е огромен и много лесно става всичко”.

След повече от 3 часа репетиция е време за малко почивка и последни приготовления. Тече трескава подготовка, но не липсва настроение.

„Преди представлението Камен винаги ни събира и казва, досега винаги са били хубави думи, които да настроят всички положително и така всеки да е с положителна енергия на сцената…

Целта му е да зареди всеки и да дадем от себе си на 100 и, че никой не е случайно в този спектакъл, и е хубаво да се съберат много професионалисти на едно място, защото енергията се умножава и става като бомба, която избухва като заря на сцената”, разказа Нина Николина.