Калоян Денков е един от колоритните участници във втория сезон на "MasterChef". Страстта му към готвенето е от времето, когато е бил на 8-9 години, разказа той в „Тази неделя”. Първите му стъпки в кулинарията са провокирани от баба му от майка му. В наши дни това е хобито, с което разпуска.

Гордее се, когато успее в сложна рецепта, която прави за първи път и доста пъти му се получава, сподели той. Най-голямото предизвикателство в MasterChef са задачите, а не толкова конкуренцията, както и многокомпонентни рецепти и малкото време за тяхното изпълнение.

„Това е сезонът на обратите и постоянно сме на тръни какво ще се случи, какво ще ни измислят. Гледам позитивно на нещата, притеснявал съм се много пъти, единственият фактор, който може да ти изиграе лоша шега е времето”.

Съпругата му винаги го чака вкъщи с голям интерес какво ще е менюто. Имат бебе, което е на един месец и все още не му готвят, но храната, която той приготвя за майката, рефлектира върху кърмата и съответно на това, което яде бебето, каза Калоян.

Денков разказа, че от малък има интерес към медицината, тъй като живее в лекарско семейство. Искал е да се занимава с това и в момента е много доволен. Работи в клиниката по коремна хирургия във ВМА и казва, че е попаднал в много добър и позитивен екип.

„Работата е тежка, непредвидена, някой път операциите продължават доста дълго време, но на мен това ми харесва и ме кара да се доказвам. Най-вече харесвам резултатите, които постигам”, обясни Калоян.

Младият мъж има цели, които гледа да постига. След 5 години се вижда като завършил хирург. Иска да специализира пластична хирургия. Денков не мисли да оставя кулинарията и планира да я развие като малък бизнес със съпругата си, но за момента още не е решил как.

„Един ресторант изисква страшно много отдаденост, много време, много мъки, аз имам достатъчно много мъки в работата си”.