Нека изчакаме резултата от аутопсията – това е първият коментар на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов след смъртта на млад мъж в ареста в Ямбол.

Според полицията той се е самоубил, след като е задържан за притежание на наркотици. Близките му обаче се съмняват, че е жертва на полицейско насилие.

Най-важни са резултатите от аутопсията, а тя към момента все още не е готова, коментира още Калин Стоянов.

От думите му става ясно, че продължават да се събират доказателства по инцидента.

„Аутопсията ще се направи в Ямбол. Имаме уверенията, че резултатите от нея ще са ясни или до края на деня, или най-късно утре“, поясни Стоянов, като допълни, че за момента се твърди, че става дума за самоубийство.

Снимка: bTV

„Хубавото е, че от момента на влизането му в районното управление на МВР до настъпването на неговата смърт е имало камери, така че може да се проследи случилото се. Но пак казвам, най-важен е резултатът от аутопсията“, посочи още служебният вътрешен министър.

„Докладваха ми, че на няколко пъти при него е влизано, защото той е буйствал и се е опитал да се самонарани“, посочи още Калин Стоянов.

Междувременно той връчи ключовете за 50 нови автомобила на служители от ГД „Пътната полиция“. Така по тази обществената поръчка остава да пристигнат още 99 нови коли. 

Превозните средства са осигурени със средства от фонд „Безопасност на движението по пътищата“. 

В началото на месец септември в рамките на друга процедура ще бъдат доставени нови 29 микробуса.

Снимка: МВР

През юни служителите на МВР вече получиха 86 нови автомобила за осъществяващи пътен контрол по първокласни пътища на страната, където има интензивен трафик.