„Имаме получени 128 сигнала за нарушение на изборния процес - за престъпление и за нарушения на изборните законодателство. До момента има образовани 51 досъдебни производства. Днес се извършва специализирана полицейска операция на територията на град Сливен, като проверяваме седем предварително получим сигнала.“

Това каза вътрешният министър Калин Стоянов на брифинг във Вършец. Той уточни, че част от тях са оперативни, а другите са явни сигнали.

„Извършват се действия по неотложност при търсене и изземване. На някои от местата са намерени списъци на лица с изписани срещу тях суми и други документи и вещи, които считаме, че ще бъдат съпричастни към извършени престъпления. Освен това се работи и по противодействие на битовата престъпност. Има установени извършители на кражби на грабежи“, добави той.

„Към 16 ч, има подадени 138 сигнала за нарушение на изборното законодателство и политическите права на гражданите. Образувани са 61 досъдебни производства. Не намираме данни за новости. Това, което си е традиционно – вересии. Провеждаме ежедневно операции, каза главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев.