За втори път отлагат крайния срок за ремонта на столичния Западен парк. Този път с година и три месеца – до 3 март 2021 г.

Общината аргументира решението си с „лошо време” и „необходимостта от избор на нов проектант”.

Снимка: btvnovinite.bg

Ремонтът трябваше да е приключил до юни, но заради лошото време срокът беше удължен до 10 декември. През юни обаче, реконструкцията беше спряна заради грешка в проекта.

Строителите копаели на място, където минава магистралният водопровод. „И се даде срок на проектантите да отстранят тази своя грешка. Те не спазиха този срок, който беше 2 седмици. В последствие се отказаха да упражняват своите авторски права върху проекта”, коментира Димитър Данчев от „Зелени системи”.  

Снимка: btvnovinite.bg

Общината започна да търси нов проектант, който да довърши реконсктрукцията. Единствената санкция за досегашния проектант е, че общината няма да му плати за свършените до момента дейности. 

За година и половина са подменени само канализацията, водопровода и е положена елетрическата мрежа. Голяма част от алеите все още не са готови, а от тях стърчат кабели и ламарини.

От общината гарантират, че са взели обезопасителни мерки и всички шахти и дупки са заградени. Въпреки това съветват хората да не минават през парка.