Засега температурите ще останат по-високи от обичайните за ноември, но ни очаква рязко понижение в края на тази и в началото на новата седмица.

Още в началото на периода ще започне увеличение на облачността, а впоследствие през повечето дни до края на второто и през първата половина от третото десетдневие ще има значителна облачност.

Снимка: btvnovinite.bg

Под влияние на поредица от средиземноморски циклони, преминаващи през Балканите, из цялата страна ще има валежи.

В четвъртък на повече места ще са в Южна България и планините. Температурите ще са все още близки до климатичните норми и валежите ще са от дъжд, само в по-високите части на планините, над 1800-2000 м ще са от сняг.

В петък валежите временно ще спрат, а облачността ще се разкъса. В събота отново ще се заоблачи и ще започнат валежи, които в неделя ще обхванат цялата страна. Има повишена вероятност в много райони да са значителни по количество.

От север ще нахлува студен въздух и през нощта срещу понеделник, със застудяването, в Предбалкана и Северозападна България, а в понеделник и в Централна Северна България дъждът ще се примесва или временно ще преминава в сняг. Дневните температури навсякъде ще се понижат и максималните ще са под 10°. По-късно през деня от запад валежите ще спират.

Снимка: btvnovinite.bg

Във вторник след временно разкъсване, облачността отново ще се увеличи и от запад ще започнат валежи. В сряда и четвъртък отново има повишена вероятност за обстановка с валежи на много места в страната.

Впоследствие се очаква кратък период с относително по-малка вероятност за валежи. Температурите ще са близки или по-високи от обичайните за края на ноември. През последните дни от месеца вероятността за валежи отново се повишава.