След сутрешните мъгли над низините времето в първия ден от новата седмица ще е предимно слънчево, но малко по-хладно в сравнение с миналата седмица. Все пак температурите ще останат сравнително високи за ноември.

Значителна ще се задържи облачността над крайните Северозападни райони, където е възможно да превали съвсем слаб дъжд. Вятърът е предимно слаб, а в Източна България – до умерен.

Максималните температури ще бъдат между 14° и 19°. В София – около 16°, в Пловдив – около 17° и във Варна – 18°.

По Черноморието след сутрешната ниска облачност следобед ще е слънчево. Вятърът е до умерен, а максималните температури – между 16° и 18°.

Над планините също ще е слънчево с предимно слаб вятър, а по най-високите части на Рила и Пирин – до умерен. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 12°, а на 2000 метра – около 6°.

За вторник прогнозата отново е за променлива облачност и много слънчеви часове. Максималните температури ще са между 14 и 19 градуса. Към сряда и четвъртък очакваме сутрин да е по-студено, а дневните температури съвсем слабо да се повишат.

В петък изгледите са за предимно облачно време и валежи от дъжд. Тогава предстои усилване на вятъра и понижение на температурите. Според синоптиците, застудяването ще продължи и границата на валежите от дъжд и сняг е възможно да бъде на височина около 1000 метра.