Ветровито и доста топло ще е през следващите дни, след това – студ и валежи. Това накратко е дългосрочната прогноза за времето до края на януари.

С намалена видимост в ниската част на страната започва днешният ден, през деня мъглите ще се разсеят. Облачността ще бъде предимно значителна. С напредването на деня от запад ще става все по-плътна  и на отделни места в западните райони не е изключено и да превали.

Прогнозата за 16 януари
Снимка: btvnovinite.bg

Максималните температури ще бъдат между 5° и 10°. Днес ще духа предимно умерен южен вятър.

През следващите дни ще бъде ветровито. До четвъртък от юг ще се пренася топъл въздух и температурите чувствително ще се повишат. Ще има увеличения на облачността. На отделни места, ще има валежи от дъжд.

В последните дни от тази седмица местата с валежи ще се увеличат. Ще започне понижение на температурите.  Със застудяването, на места по високите полета в Западна България, Западния Предбалкан и крайните северозападни райони, дъждът ще се примесва и ще преминава в сняг.

Прогнозата за следващите две седмици
Снимка: btvnovinite.bg

След временно спиране на валежите в неделя, в началото на следващата седмица отново ще има превалявания, предимно слаби, до около 1000 метра – предимно от дъжд.

Прогнозата за последните два дни от месеца
Снимка: btvnovinite.bg

През последните дни от месеца по-голяма е вероятността да е без съществени валежи, с по-ниски температури в сравнение с изминалия топъл период. Те все пак ще са близки и малко по-високи от климатичните норми.