Ресторантите, които от днес са затворени, търсят решение на проблема какво да правят с храната, с която са се заредили. В момента тя е в хладилниците, но след десет дни (когато в най-добрия случай ще могат да приемат клиенти – б.р.) част от нея сигурно ще се развали.
Росица Коцева ни показва хладилника на обекта си – лукът и зелето ще издържат, но за краставиците, например, не е особено убедена. Очертава се да хвърли бързо развалящи се зеленчуци за 50 лв.
Неработещите ресторанти имат запаси от храна, която или раздават на служителите си, или в един момент ще трябва да изхвърлят и да поемат загубата.
Поне днес храната в ресторанта на Росица няма да отиде на боклука. В първия ден без ресторанти, дойдоха приятели, за да я подкрепят и да поядат. В хладилниците й обаче има още много, твърде много храна…