Какво да направим с 10 милиона лева, ако ги спечелим от тотото? От няколко дни със сигурност върху това разсъждава късметлията от Козлодуй, който удари не само шестица, но и няколко петици.

Преди парите - защитата. Това съветват икономистите заради инфлацията. Защото, ако годишно тя е 10%, през 2024 г. 10 милиона лева ще загубят почти един милион от покупателната си способност.

Затова поглеждаме към златото. „Да, ако спечелим от тотото определено си заслужава един не малък процент да бъде обърнат в злато“, посъветва Крум Атанасов, който работи във фирма за продажба на злато.

Крум предлага от 10 милиона 3 милиона да са в злато. Кутията съдържа 25 кюлчета по 50 грама или 6 хиляди лева на кутия. За 3 милиона лева - 50 кутии или към 63 килограма злато.

"Така, че проблемът на човека, който няма пари е как да ги направи, проблемът на човека, който има пари е как да ги съхрани", смята Атанасов.

Финансистът Цветослав Цачев би вложил 4 милиона в акции и облигации. "Бизнесът печели от инфлацията, защото продава повече, така че и оценката би трябвало да се запази за десетилетия напред", добави той.