По-малко от 24 часа след вота на недоверие срещу кабинета „Петков“ е време за равносметка. Вчера 123-ма депутати гласуваха „за“ оставката на правителството, а 116 „против“, но се оказа, че гласът на Рамадан Аталай от ДПС е отчетен погрешно като подкрепа за правителството.

От „Продължаваме промяната“ още вчера бяха категорични, че ще се опитат да съставят правителство с почти същия състав.

„Защо им беше всичко това да творят председател на парламента седмица преди вота, това е гавра с държавата“, заяви Искрен Митев от „Продължаваме промяната“.

Според БСП новото мнозинство в парламента не дава ясна алтернатива след вота недоверие.

„Те бяха тези, които свалиха председателя и вече 10 дни нямат председател“, заяви председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски.

Вчера свалиха правителството, т.е. те са дошли да рушат ГЕРБ не искат мандат, но е не искат правителство. Христо Иванов от „Демократична България“ прогнозира трудно мнозинство след избори на есен и нови през пролетта.

„Страната се тласка към още по-сериозна криза. Това го направи новата коалиция „Ориент експрес“, заяви съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов.

От ГЕРБ казаха, че ако промяната не успее, те ще върнат мандата.

„Кирил Петков ще влезе в историята като първия самосвали се министър-председател. Разпадът на коалицията, взаимните им обвинение галопираща на инфлация, те се самосвалиха“, заяви Екатерина Захариева от ГЕРБ.

Рамадан Аталай от ДПС обясни и днес, че гласът му е бил отчетен погрешно като подкрепа за правителството.

"Възраждане" отново повториха, ме е време за избори. Независимите депутати са категорични, ме не съжаляват за решенията си.