Каква е съдбата на бившите резиденции на Тодор Живков – кои са новите им собственици след промените и те инвестират в имотите? 

В края на януари спецпрокурори и полицаи нахлуха в офиси на Васил Божков в центъра на София. Както и в имот в парк Витоша, известен като бившата резиденция на Тодор Живков „Аглика“. От МВР разпространиха кадри от вътрешните помещения, от които се вижда, че автентичността на сградата е запазена.

Години по-назад, по време на приватизацията, имението е продадено на фирма, свързвана тогава с убития впоследствие банкер Емил Кюлев, разказва бившият директор на на Природен парк Витоша Тома Белев.

През 2015 г. агенция за недвижими имоти търси активно нов собственик. В обявите в интернет имението се описва като „една от най-добре пазените тайни на Витоша“.

Във вилата се помещават един голям апартамент и осем по-малки, огромна приемна, киносалон, трапезария, две кухни, фитнес, сауна, леден басейн, собствен водоизточник и дори бомбоубежище. Може да бъдете собственик на този уникален имот срещу 2 700 000 евро, или 1100 евро на кв. метър.

Гледайте тази вечер филма на Росен Цветков в bTV Репортерите!