Дупки като кратери по улиците, огромни тапи от автомобили, а бездомни кучета нападат хората. Това са част от проблемите, които жителите на Плевен посочиха като най-належащи за решаване от предстоящата нова местна власт.

В поредица от специални анкети btvnovnite.bg показва кое е важното за твоя град. Кореспондентите на bTV в страната търсят отговор на въпроса кои са най-големите проблеми пред местната власт? На въпросите отговаряте вие – гражданите.

Според някои от плевенчани спортът е може би в най-окаяното си състояние – няма стадион, нито спортна зала в града. Баскетболният отбор пък играе при лоши условия.

По думите на други жители трябва да се подсигурят повече работни места, които да привлекат младите, защото те все повече бягат от Плевен. Много от предприятията са затворени и безработицата е голяма. Основната дейност е от шивашки предприятия.

Има какво да се желае и от чистотата в града, която трябва да се подобри.

Положителното в Плевен

Плевенчани са доволни от здравеопазването в града и посочват, че е „на ниво“. Според тях има добри специалисти и достатъчно болници и поликлиники.

Доволни са и от градския транспорт, като по думите им той е „може би един от най-добрите в България“. Тролеите са безшумни, разписанието е точно и няма замърсяване на въздуха.

Какви още проблеми откроиха хората в Плевен - гледайте във видеото.