Прокуратурата в Ямбол разследва сигнал за фалшив ТЕЛК на 57-годишна жена от село Атолово. Според експертиза от ямболската болница тя е със 100% инвалидност и се нуждае от придружител. В селото, където живее обаче твърдят, че жената е в добро здраве и няма следа от увреждане.

Жената от този клип е пълен инвалид според решение на ТЕЛК от 18 май тази година. Експертиза на комисията към ямболската болница описва състоянието на 57-годишната Донка Атанасова като тежко, с придружител.

Снимка: btvnovinite.bg

Според кметския наместник Стоян Стоянов тя ходи свободно и не се движи с количка.

Снимка: btvnovinite.bg

Кметският наместник на село Атолово не крие страха си от многобройната  фамилия на мнимата болна. От години в селото имали проблеми със семейството, но институциите се оказали безсилни. Кметът е притеснен, че разкритията ще насочат агресията към него. Той признава, че в миналото е получавал заплахи, включително към жена му и детето му.

Екип на bTV потърси 57-годишната Донка в дома й. Жена, която се представя за нейна дъщеря твърди, че тежко болната й майка живее на друг адрес, а по улиците излиза нейна сестра-близначка.

Снимка: btvnovinite.bg

От документите на селото става ясно, че жената няма близначка. Това потвърждават и социалните служби.

Според решението на ТЕЛК жената има право на месечна финансова подкрепа и кандидатстване по механизма за лична помощ.

ТЕЛК-решението е подписано от комисия с председател д-р Радостин Иванов. Търсим го на работното му място в ямболската областна болница, но колегите му казват, че е излязъл

Доктор Иванов отказа коментар пред камерата ни. В същото време се появиха още клипове от съседи как жената обикаля из селото.

От Районната прокуратура в Ямбол казаха за bTV, че започват проверка по случая.