С повече медицински екипи по курортите започва летният сезон по Южното Черноморие. След Созопол и в Приморско беше открит филиал на Спешната помощ.

В средата на август миналата година мълния поразява 18-годишна туристка в Приморско. Спасената от случайна жена Теодора отправи призив към държавата.

„Утре някой може да го няма този късмет и трябва да има линейки, трябва да има спешни центрове. Дори за цял сезон да се спасят трима човека - това пак е важно“, каза пострадалата от мълния Теодора Оронова.

Снимка: bTV

От днес спешната помощ по курортите е подсигурена, увери здравният министър. „В Созопол, в Приморско и в Царево са по два екипа, като в Бургас вече са повече екипите… Това е достатъчно като покритие“, заяви д-р Асен Меджидиев.

„Не сме спокойни, кошмарът ще е старият, защото знам реалността“, отчита обаче един от фелдшерите в Приморско.

По плажовете текат довършителни дейности. От първи юни ще бъдат поставени чадъри и шезлонги. В Приморско те остават по 7 лева.

„Тези спекулации за цени от 200 лв., 50 лв., 100 лв., са лъжа. Те ще се запазят на нивата от миналата година“, отбеляза министърът на туризма Илин Димитров.

„Ами не е добре, но има и свободна зона. На който не му изнася, е на свободната зона“, коментира темата за цените на шезлонгите и туристът Ирена Игнатова.

„Навсякъде заплащането е горе-долу уеднаквено - 2100 лв. взимат спасителите, което е добра цена“, обясни старши спасителят на плажа Стефан Сакъзов.

 Към момента на юг няма недостиг на морски гардове.