Заради забравени фарове шофьор разбра, че е мъртъв за КАТ от цели 9 години... по документи. Това накратко е историята на Андрей Георгиев, който от два дни е възкръснал за Пътната полиция. Всичко започнало в неделя, когато го спрели за проверка, а тя протекла почти окултно. 

„Може ли да ви помоля да дойдете с мен в патрулката, има проблем. Документите, както се оказа, шофьорската ми книжка, е със статут на анулирана поради смърт”, обясни Андрей Георгиев.

Ступор от двете страни и множество разговори с началници до доказване, че спреният шофьор има жизнени функции.

„Човекът ги попита, ама вие сигурни ли сте, че човекът е жив, полицаят каза – Да, ние говорим заедно. Виждам личната карта, шофьорската книжка и двете са издадени в София, няма общо с човека от Варна”, допълни Андрей.

Книжката била анулирана във Варна още през 2010 г.. Причината – техническа грешка заради претоварване на служителите.

Андрей отишъл в КАТ-София, за да бъде съживен по документи.

„Не можаха да ми напишат фиша за забравените фарове, защото нали аз не съм жив към този момент”, обясни Андрей.

9 години Андрей шофира като призрак и не, че не е спиран, дори е наказван.През 2013 г.  получил акт заради изтекъл преглед.

„Получих го, платих го, реално вече 3 години съм бил покойни”, допълни Андрей.

Днес той вече е с валидна книжка. Докато се опитва да възкръсне за полицията обаче разбира, че неговият случай не е единствен и съветва всички, които системата е "уморила" приживе веднага да отидат в КАТ, за да възстановят правото си на живот на пътя.