16-годишният десетокласник от Софийска професионална гимназия по туризъм, който вчера нахлу в учителската стая и ритна своя учителка, не е имал конфликт с нея и няма данни да е проявявал агресия преди инцидента.

Това разказа директорката на гимназията Антоанета Джонева в предаването „Tази сутрин“ по bTV.

Инцидентът стана вчера около обяд, но има предистория, каза Джонева. В края на миналата седмица преподаватели са забелязали, че ученикът е неспокоен и я уведомили. Тя назначила среща на момчето с педагогическия съветник. След срещата е взето решение да повикат и майката на ученика за разговор.

Вчера по обяд е имало нова среща – между майката, ученика, класния ръководител, педагогическия съветник и зам.-директор. Именно тогава ученикът хуква към учителската стая, влиза и блъска преподавателя по етика и право. Младежът е крещял е нещо, но Джонева не можа да потвърди какво.

До този момент ръководството на училището не е било информирано за конфликт между ученика и преподавателката, нито е бил подаван сигнал и за проява на агресия от стана на младежа, каза директорката.

Тя добави, че не е успяла да разговаря с него след инцидента, тъй като пристигналите на мястото полицаи са поели случая.

Не е ясно дали младежът ще бъде наказан – ще бъде направено мотивирано предложение за налагане на санкция и случаят ще бъде разгледан на педагогически съвет, обясни тя.

Днес нападнатата преподавателка не е на работа.

Вижте повече във видеото: