По-малко от две седмици до Великден. Агенцията по храните със специални указания как да разпознаем прясно или размразено месо купуваме.

Елена Камбурова вече е купила прясно месо, когато е било с 2 лева по-евтино.

"Когато е било хубаво месото, не е било стояло, не е било размразявано мисля, че не е проблем. Но и почти всяка година така правя", казва тя. 

Питаме търговеца как да разпознаем хубавото месо. 

"Цвят, печат, мирис, даже ако искате, може и да го подушите", казва Наталия Георгиева, продавач.

"Цветът трябва да е бледорозов .. вече по-тъмното месо е на по-възрастно животно. А за замразеното - то веднага личи - по цвета, по-сив, по-тъмен".

Светла Делчева е от клиентите , които не се доверяват лесно.  
"Печатът го има . Така, виждам че е свежо, по-червеникаво", отбелязва тя. 

Макар че харесва месото, жената не го купува, защото е чувала за търговци, които  злоупотребяват. В такива случаи може да изискате и документите, с които месото влиза в магазина.

 

Следете всички най-важни теми като последвате btvnovinite.bg във VIBER

Последвайте ни за още актуални новини в Google News Showcase

Последвайте btvnovinite.bg в INSTAGRAM

Последвайте btvnovinite.bg във FACEBOOK

Последвайте btvnovinite.bg в TIKTOK