По-малко от две седмици до Великден. Агенцията по храните със специални указания как да разпознаем прясно или размразено месо купуваме.

Елена Камбурова вече е купила прясно месо, когато е било с 2 лева по-евтино.

"Когато е било хубаво месото, не е било стояло, не е било размразявано мисля, че не е проблем. Но и почти всяка година така правя", казва тя. 

Питаме търговеца как да разпознаем хубавото месо. 

Изберете магазин

Разгледай онлайн нашите промоционални брошури

Цените са валидни за периода на акцията или до изчерпване на наличностите. Всички цени са в лева с включен ДДС.
Advertisement

"Цвят, печат, мирис, даже ако искате, може и да го подушите", казва Наталия Георгиева, продавач.

"Цветът трябва да е бледорозов .. вече по-тъмното месо е на по-възрастно животно. А за замразеното - то веднага личи - по цвета, по-сив, по-тъмен".

Светла Делчева е от клиентите , които не се доверяват лесно.  
"Печатът го има . Така, виждам че е свежо, по-червеникаво", отбелязва тя. 

Макар че харесва месото, жената не го купува, защото е чувала за търговци, които  злоупотребяват. В такива случаи може да изискате и документите, с които месото влиза в магазина.

 

Следете всички най-важни теми като последвате btvnovinite.bg във VIBER

Последвайте ни за още актуални новини в Google News Showcase

Последвайте btvnovinite.bg в INSTAGRAM

Последвайте btvnovinite.bg във FACEBOOK

Последвайте btvnovinite.bg в TIKTOK