По-малко от две седмици до Великден. Агенцията по храните със специални указания как да разпознаем прясно или размразено месо купуваме.
Елена Камбурова вече е купила прясно месо, когато е било с 2 лева по-евтино.
"Когато е било хубаво месото, не е било стояло, не е било размразявано мисля, че не е проблем. Но и почти всяка година така правя", казва тя.
Питаме търговеца как да разпознаем хубавото месо.
"Цвят, печат, мирис, даже ако искате, може и да го подушите", казва Наталия Георгиева, продавач.
"Цветът трябва да е бледорозов .. вече по-тъмното месо е на по-възрастно животно. А за замразеното - то веднага личи - по цвета, по-сив, по-тъмен".
Светла Делчева е от клиентите , които не се доверяват лесно.
"Печатът го има . Така, виждам че е свежо, по-червеникаво", отбелязва тя.
Макар че харесва месото, жената не го купува, защото е чувала за търговци, които злоупотребяват. В такива случаи може да изискате и документите, с които месото влиза в магазина.
Следете всички най-важни теми като последвате btvnovinite.bg във VIBER
Последвайте btvnovinite.bg в INSTAGRAM
Последвайте btvnovinite.bg във FACEBOOK
Последвайте btvnovinite.bg в TIKTOK