Правителството отпусна над 5,13 милиона лева за преодоляване на последиците от бедствия в седем общини в страната. 

3,4 милиона лева от тях са за изграждане на подпорни стени в района на пътя Кричим – Девин.

„Да се направят подпорни стени, за да не се разруши пътят. Навремето така е строено. Затова днес ние ремонтираме основно и правим нови пътища като например АМ „Тракия“, каза премиерът Бойко Борисов.

Областният управител на Пловдив Дани Каназирева уточни, че засегнатата подпорна стена е изградена преди повече от 50 години и ако не се предприемат необходимите мерки, може да се разруши пътят, който е сериозно ремонтиран.

Правителството отпусна 82 702 лева за почистване коритото на река Бели Лом.

„От 30-40 години там нищо не е правено, паднали са дървета, което при по-сериозен дъжд може да наводни целият град. Сумата е напълно навременна и достатъчна, за да направим необходимото“, заяви областният управител на област Разград.

Кабинетът осигури 65 850 лева, с които областният управител на област Бургас да обезпечи отстраняването на пораженията от падналите валежи и високите води на р. Велека в края на януари и началото на февруари тази година по трасето на инженерно-възпрепятстващото съоръжение на българо-турската граница.

1 405 715 лева са за община Кресна за укрепване на дере и възстановяване на улица в с. Долна Градешница, както и за възстановяване на подпорни стени на р. Струма в района на града.

За община Сапарева баня кабинетът осигури 60 000 лева за аварийно-възстановителни работи на водовземно съоръжение за минерална вода. Налагащите се ремонтно-възстановителните дейности касаят най-горещия минерален извор на континентална Европа с температура от 103,8 градуса.

В края на февруари стана голяма авария, която бе овладяна, но са нужни спешни възстановителни дейности и изграждане на колекторни тръби.

Осигурени са също 62 000 лева за възстановяване на сградата на Държавната психиатрична болница в Кърджали и над 57 500 лева за възстановяването на покрива на учебния корпус на Професионалната техническа гимназия „Иван Райнов“ в Ямбол.