Очевидно ще трябва да се обърнем към „Газпром“, заяви служебният енергиен министър Росен Христов след заседание на Кризисния щаб в отговор на въпрос за това къде се разтоварват танкерите с втечнен газ.

Той се позова и на обявените 250 лв. и заяви, че поради липса на слотове е приет само един танкер и след като бизнесът не може да понесе по-висока цена, това на практика прави вече неизбежно да не се преговаря с "Газпром Експорт" за възобновяване на доставките на газ по текущия договор.

"Не си правете илюзията, че единственото, което трябва да направим, е да пратим мейл и доставките да тръгнат на супер ниска цена", каза той.

Христов добави, че предишното правителство е направило почти невъзможни преговорите с руската компания и е напрегнало отношенията с Русия до краен предел.

"Изгонихме всички дипломати, прекратихме всякаква комуникация, така че ситуацията изобщо не е розова. Ние очевидно ще трябва да се обърнем към тях, нито очакваме лесни, нито бързи преговори, нито кой знае какъв резултат при все опита ни и при всички експерти", допълни Христов.

"Отсега мога да ви кажа, че ще бъдат много тежки и много труди зароди всичко направено до момента". 

Чете още по темата на businessnovinite.bg