Правителството ще настоява Ралица Агайн да поеме отговорност и да освободи поста зам.-председател на Комисията за финансов надзор (КФН). Това заяви на брифинг в Министерския съвет финансовият министър Владислав Горанов след среща при премиера Бойко Борисов по казуса „Олимпик“.

„Българският закон не предвижда възможността правителството да поиска нейната оставка. Българският парламент има изчерпателно изброени хипотези, при които може да освободи предсрочно член на КФН, избран от него, но някой трябва да поеме отговорност“, уточни Горанов.

Той поясни още, че днес външният министър Екатерина Захариева е привикал в 14 ч. посланика на Кипър у нас Ставрос Августидис, за да отговори на няколко въпроса относно застрахователната компания.

Стана ясно, че държавата ще помогне на потърпевшите от фалита на дружеството като се ангажира да наеме адвокатска компания, която да представлява техния интерес.

Потърпевши от фалита на кипърския застраховател у нас са около 200 хиляди клиенти сключили задължителната „Гражданска отговорност” именно с тази компания. 

Те трябва да сключат нови полици извънредно, като КАТ даде отсрочка от няколко дни, в които няма да ги глобява на пътя. Тепърва ще се решава докога ще продължи гратисния период.

ДАНС и прокуратурата влизат в КФН за проверка по казуса, съобщиха от прокуратурата. Тя е разпоредена от главния прокурор Сотир Цацаров.