ДАНС и прокуратурата започват проверка в Комисията по финансов надзор (КФН). Тя е по разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров по повод фалита на ЗК „Олимпик”, съобщиха от държавното обвинение.

Предмет на проверката са държавният застрахователен надзор на комисията, на ресорния й заместник-председател, ръководещ управление „Застрахователен надзор”.

Ще се проверява и спазени ли са законовите изисквания при старта на дейноста на Олимпик у нас, включително след издадената забрана „Олимпик” да сключва нови договори и да удължава срока на досегашните.

Коментирахме действията и бездействията на кипърския застраховател „Олимпик“, уточни Горанов. Той поясни още, че днес по дипломатически път в 14 ч. е поканен кипърският посланик в МВнР. 

Потърпевши от фалита на кипърския застраховател у нас са около 200 хиляди клиенти сключили задължителната „Гражданска отговорност” именно с тази компания. 

Те трябва да сключат нови полици извънредно, като КАТ даде отсрочка от няколко дни, в които няма да ги глобява на пътя. Тепърва ще се решава докога ще продължи гратисния период.

Сутринта потърпевши от фалита на кипърското застрахователно дружество „Олимпик” се събраха пред сградата на Комисията за финансов надзор и обвиниха служителите в бездействие.