Катедрата по „Сценична реч” на Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов” отбеляза 70 години от създаването си.

На специална церемония преподаватели, експерти и журналисти проведоха лекции и се включиха в дискусии с публиката по общественозначими теми.

Сред възпитаниците на НАТФИЗ е и водещият на bTV Новините – Юксел Кадриев. Той заедно с водещата на bTV радио Лили Ангелова участваха в обсъжданията.

Честванията ще завършат с юбилеен концерт тази вечер от 19:00ч., на голямата сцена в Театър НАТФИЗ и е със свободен вход за всички посетители.

“Тази конференция се случва на много ключова дата – днес е 8 ноември, св. Архангел Михаил, който се смята за проводник на божието слово. Словото е важно за нас и ние трябва да работим с него отговорно, за да могат хората да ни разбират какво казваме”, каза Юксел Кадриев.

Лили Ангелова добави: „Силно се надявам, че след тази конференция журналистите и преподавателите по сценична реч ще си подадат по-силно ръка, защото имаме нужда от това да развиваме речта си, да развиваме гласа, а в радиото той е 100%”.