Парламентарната група на ДПС подготвя конституционни промени, заяви на брифинг в парламента Йордан Цонев, заместник-председател на парламентарната група.

"Когато сме готови с нашия законопроект, ще го дадем на другите парламентарни групи, който иска да ги подпише", каза Цонев в отговор на въпрос, свързан с осигуряването на парламентарна подкрепа за тях.

Цонев съобщи, че законодателните инициативи ще бъдат във връзка с антикорупционното законодателство. Той потвърди, че ДПС ще подкрепя всички инициативи, свързани с обявения от правителството приоритет за нулева толерантност към корупцията.

"Най-важната битка с корупцията е отстраняването на условията за осъществяване на такава, а това трябва да започне от законодателството", посочи Цонев и допълни, че по тази тема парламентарната група на движението вече е внесло първия си законопроект за премахването на инвестиционното гражданство и издаването на "златни паспорти".

Друга законодателна инициатива на движението в рамките на тази парламентарна сесия ще са промени в Закона за обществените поръчки (ЗОП).

ДПС готвят и промени в Закона за публичните финанси, за да бъдат спрени добилите популярност "разходи през джипката". Разходите, които прави изпълнителната власт, трябва да минават през санкцията на парламента, отбеляза депутатът.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!