Актьорът Явор Бахаров получи две обвинения, след като вчера беше заловен в Банско да шофира, употребил алкохол и наркотици. Бахаров прекара една нощ в ареста и излезе на свобода срещу парична гаранция от 5000 лева в очакване на дело.

„Съжалявам най-вече, че притесних роднините и най-близките ми, това беше най- неприятното. Бях задържан, но в момента се води досъдебно производство и след като се изяснят нещата, ще мога да ви дам още информация, това е с две думи“, заяви Явор Бахаров.

На полицейските служители им е направило впечатление, че автомобилът се движи неадекватно по пътното платно. Водачът е тестван с дрегер, който е отчел 1,30 на 1000, до дни се очаква да бъде изготвена и кръвната експертиза. Тестът е показал, че водачът е управлявал МПС след употреба на кокаин и канабис, така че към настоящия момент са повдигнати две обвинения на лицето.

В случая с актьора едно от обвиненията е за извършено престъпление в условията на повторяемост – през 2016 г. той отново е шофирал пил и има присъда от съда в Бургас. Последното му наказание е пробация за хулиганска проява.