След катастрофата, която отне човешки живот в Mонтанско и при която пострада семейство с дете, продължава да се търси отговор на въпроса: Достатъчно ясно ли е бил сигнализиран ремонтиращият се мост, през който е преминала колата, преди преобръщането си в реката? 

Инцидентът се случи вчера късно вечерта. При движение през монтанското село Доктор Йосифово от Монтана към Видин, лекият автомобил минава през строящия се мост и се преобръща по таван в реката.

Водачът загива, а тримата му спътници, сред които 9-годишно дете, са ранени.

„За майката има опасност за живота.", разкрива д-р Красимир Каменов, началник. Отделение по хирургия в МБАЛ – Монтана.

Снимка: btvnovinite.bg
Участъкът от пътя е в ремонт и включва изграждането на нов мост. Старият е разрушен, което налага използване на обход. Освен със знаци, преминаването през съоръжението е ограничено и с купчина баластра. Но докато от едната страна на моста насипите са два и шофьорите имат повече време да реагират, то от другата страна насипът е само един и е непосредствено преди опасността.

След катастрофата, на мястото на произшествието се издигна двойно по-голяма купчина. Местните разказват, че това не е първия инцидент при падане от моста. Първо пострадал пешеходец, после и велосипедист.

„Трябва да се сложат светлоотразители, трябва да се сложат знаци, които осветяват нощно време.", смята жителят на селото Николай Христов.

Според пътното управление в момента на катастрофата знаците са били на местата си.

„Пътният участък е затворен с временна организация – изцяло, за всичкото движение: тежко, леко. Има обходни маршрути, мостът е разрушен и се изгражда връхна конструкция.", казва Анета Първанова от Областно пътно управление – Монтана.

Временната организация на движението не предвижда светлинна сигнализация. Случаят се разследва.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!