Всичките ми медийни изяви след атентата срещу Иван Гешев са съгласувани изцяло с Борислав Сарафов, заяви в интервю за обществената телевизия зам.-директорът на НСлС Ясен Тодоров.

"Медийните ми изяви на 2 и 3 май са изцяло съгласувани с пресцентъра на МВР и самия Борислав Сарафов, като даже той заяви на останалите зам.-директори и говорителя на националното следствие, че от един момент нататък само аз ще комуникирам с медиите", посочи Тодоров.

Той заяви, че единствено е потвърдил казаното от Сарафов в деня на инцидента - че взривното устройство е направено, за да убива хора. Потвърди и за присъствието на израелския експерт.

"Израелският специалист, който беше на местопроизшествието за кратко време, изложи становището си и аз му имам доверие. Пред вас казвам, че ако експертизата установи друго, ще си подам оставката. Според становището на този човек е използван някакъв вид взрив за военни цели, изстрелва осколки с голяма скорост и голям поразяващ ефект", каза още Ясен Тодоров.

Той не коментира подробности около разследването, но заяви, че на всички е пределно ясно, че главният прокурор е бил сам в автомобила. 

"Ясно е на чия страна съм - с пълното съзнание, че това може да ми доведе усложнения в живота. Не мога в името на някакъв комфорт да си мълча, защото искам да мога да гледам хората в очите. В петък, 5 май, ние се разделихме като екип и приятели. Аз съм бил изключително лоялен към директора на националното следствие", каза още Ясен Тодоров.

Във връзка с участието на зам.-директора на НСлС Ясен Тодоров в сутрешния блок на БНТ от вътрешното министерство изпратиха писмо до медиите, в което посочват, че пресцентърът на МВР няма отношение към организирането и съгласуването на медийни изяви на представители на НСлС.