Трагедиите са общи, трагедиите са това, което ни докосва, това, което ни прави хора и съпричастни – без значение от каква националност са хората, които вече не са между нас. Това подчерта премиерът Стефан Янев на съвместен брифинг със северномакедонския си колега Зоран Заев след автобусната катастрофа край Боснек, при която загинаха най-малко 45 души.

„Днес е особен ден, ден, който е отбелязан от българския народ с две сериозни трагедии“, каза Янев, като припомни, че само 7-8 часа преди инцидента по АМ „Струма“ 9 души загинаха при пожар в старчески дом във Варненско.

По отношение на пътната трагедия Янев подчерта, че българските и северномакедонските власти работят в координация: „От разследването се надяваме да получим тези уроци, които да ни предпазят от такива инциденти в бъдеще“.

Янев се е срещнал с оцелелите, като „общото заключение на българските лекари е че травмите са относително леки – физическите, за психическите е рано да се говори. Надяваме се, че в следващите 1-2 дни тези хора ще бъдат транспортирани към местата, където живеят“.