Засилено полицейско присъствие и интензивен трафик се очаква по празниците. Само за изминалото денонощие на територията на страната са възникнали 14 тежки катастрофи с двама загинали и 15 ранени. 

Снимка: btvnovinite.bg

От пътна полиция обявиха, че най-натоварено се очаква да бъде движението по магистрала „Хемус” заради продължаващия ремонт. Там ще бъде създадена и временна организация на движението.   

Снимка: btvnovinite.bg

Интензивен трафик се очаква на изходите от столицата, както и в района около връх Шипка,  където от 2 до 3 март пътят Габрово – връх Шипка – Казанлък ще бъде затворен за моторни превозни средства.

Снимка: btvnovinite.bg

Ще бъдат използвани новите правила на КАТ – тировете да не се спират от полицейски патрули, а сами да ограничават движението си по празниците.

Снимка: btvnovinite.bg

Днес забраната за тежкотоварни автомобили по магистралите и първокласните пътища е от 16 до 20 ч. Транспортните фирми трябва да уведомяват шофьорите си да не се движат.

Същата забрана ще е в сила и в понеделник, когато тировете ще бъдат спирани още от 14 часа.

„Глобата за водачи на товарни автомобили, които нарушават забраната за движение, е 300 лева, 1 месец лишаване от правоуправление и 1 спиране от движение на моторното превозно средство”, обясни инспектор Петър Соколов от „Пътна полиция”.

Снимка: bTV

И в последния почивен ден – 4 март, и днес на входно-изходните артерии на всички големи градове пътни полицаи ще подпомагат движението.

Ще бъде извършен засилен контрол на водачи, които управляват под въздействието на алкохол и наркотични вещества. Ще се следи стриктно и за неправоспособни водачи.

От „Пътна полиция” обявиха, че ще са безкомпромисни към нарушителите.