Неизвестен изстреля 11 куршума по колата на собственик на фирма за бързи кредити в Сливен. Инцидентът е станал снощи около 20 ч. в района на стадион "Хаджи Димитър" в града.

Мястото на стрелбата е в оживен парк, в който през целия ден има семейства с деца. Пред bTV мишената на стрелбата разказа, че подозира кой е поръчителят и дори е казал името му на полицаите.

33-годишният мъж, който е криминално проявен и осъждан, успял да избегне куршумите и е невредим. По думите му, отивайки да тренира, с автомобила си подминал мъж, облечен в черно. Тогава той започнал да стреля по колата. 

Мъжът разказа, че от 10 години е в бизнеса с бързи кредити. Няма представа кой е извършителят, но знае кой е поръчителят - негов бивш съдружник и приятел. 

Това не е първо посегателство върху него. Първоначално са му отправяни заплахи, а преди около месец са запалили колата му, както и тази на неговата жена пред блока, където живеят.

Мъжът каза още, че той и близките му се притесняват за живота си. Подавал е сигнал в полицията, но нищо не се е случвало. Надява се униформените да си свършат работата.

Стрелбата е на на метри от оживен парк. Огледите и претърсванията в целия периметър започнаха от снощи о продължиха и днес. В периметъра има общински камери, чиито записи ще бъдат използвани за залавянето на извършителя. 

От полицията засега отказват коментар. Огледите и претърсванията в целия периметър продължиха през целия ден. Районът остана отцепен до късния следобед. В периметъра има общински камери, чиито записи ще бъдат използвани за залавянето на извършителя

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!