"Няма да подкрепим правителство на ГЕРБ и Бойко Борисов, защото народът даде вот за промяна на изборите", заяви Мая Манолова от „Изправи се! Мутри вън!“ при консултациите при президента Румен Радев. Тя обяви още, че те биха подкрепили кабинет с участието на партиите на протеста.

Слабо вероятно е третият мандат за съставяне на правителство да е към нашата парламентарна група, посочи Манолова, но според нея той би бил възможност за реализиране на мотото „Съединението прави сила“.

"Нашата парламентарна група е платформа на гражданите, виждаме нашите приоритети в 4 основни посоки", каза още Мая Манолова.

Според нея това са умелото управление на пандемичната криза и нов ваксинационен план, незабавна икономическа подкрепа за бизнеса и домакинствата, стабилно мнозинство за осъществяване на съдебната реформа и промяна в изборните правила, както и формиране на стабилен кабинет.

"Вашето присъствие е важно, защото във ваше лице една голяма част от българите, които протестираха, намериха своето представителство в парламента", посочи президентът Румен Радев.

"Страната ни е изправена пред предизвикателства и трябва бързо да намерим начин за създаване на правителство с широка подкрепа. Вие вляхте в парламента нова енергия, дори страст", отбеляза той.