Изписаха бебето на починалата родилка в Русе. Да посрещнат малкия Белослав се събраха както близки и приятели, така и много непознати хора, дошли да подкрепят семейството.

След смъртта на 29-годишната Ивелина Маринова за бебето ще се грижат баща му Мартин и цялото семейство. То е в добро състояние след раждането си на 23 май. Близките споделиха, че още преди раждането майката е подготвила всичко за детето и засега няма нужда от средства или дарения.

Познати и непознати изразиха съпричастност към болката на семейството на Ивелина и настояха да няма повече подобни трагедии. 

„Ние идваме за подкрепа и най-после нещо да се промени в тази държава за лекарите и въобще за медицинския персонал, който не си върши добре работата“, каза Рени Неофитова.

„Утеха единствено, пак няма да е утеха, но единствено, ако видя, че някой е влязъл в затвора, си е получил заслуженото поне малко от малко някакво удовлетворение ще има“, коментира свекърът Георги Симеонов.

Ивелина Маринова почина ден след раждането на детето. Първоначалната версия за смъртта ѝ е белодробна емболия.

 Изпълнителната агенция "Медицински надзор" се самосезира и започна проверка по случая. Предстоят и резултатите от аутопсията.