Мистерия около изоставеното бебе в Петрич. Днес преди обед беше арестувана майката на детето.

Пред родини обаче тя твърдяла, че то е на нейна приятелка. Жената е на 38 години от петричкото село Старчево.

Дали бебето от Петрич ще бъде върнато на майката, предстои да разберем.

След като бъде изписано от болницата, то ще бъде настанено в приемно семейство, съобщиха от социалната служба. След това ще стане ясно дали ще бъде върнато на майката.

Снимка: btvnovinite.bg

В продължение на четири дни органите на реда издирваха родителите, изоставили пеленаче на около месец пред лекарски кабинет.

Оказва се, че детето е само на няколко дни, когато е изоставено. Записите от две камери в болницата, показват коя е жената, която го е изоставила пред лекарски кабинет. Разпозната е, и разследващите тръгват към дома й в село Старчево. 

След като е разпитана в полицията в Петрич, става ясно, че тя е родила момиченцето. Признала е също така, че го е изоставила от срам, защото е разведена и има друго, по-голямо дете, пред което разказала различна версия.

Снимка: btvnovinite.bg

Жената, изоставила детето си, живеела в една къща с родителите си, брат си и 14-годишния си син. Въпреки пълната с хора къща, тя успяла да опази в тайна бременността си, дори от майка си.

Съседите също не подозирали какво се случва в къщата. Хората разказват, че жената била пълна и затова не подозирали, че чака дете.

На 13 октомври жената, майка й и много хора от селото отишли на екскурзия. Само дни след това бебето се родило и било оставено пред лекарски кабинет.

У дома жената поддържала друга версия - че бебето е на нейна приятелка, която имала проблеми с мъжа си. Това тя разказала на по-голямото си дете.

Жената имала и приятел, ще се установява той ли е бащата.