Интензивен трафик по пътищата на страната и днес. Няколко катастрофи доведоха до километрични задръствания.

Пътни инциденти затрудниха движението на автомагистрала „Хемус“ в и без това натоварения трафик преди Великден. Страхил Савов е със счупена броня и спукан радиатор. Виновен бил джип, който се движел в аварийната лента.

„Бяха две редици в двете платна и един „Мерцедес“ мина през аварийното, изпревари всички коли и се шмугна в линиите, засече няколко коли, те спряха една в друга и аз в тях. Джипът изчезна, засече всичките коли и изчезна“, разказа Страхил Савов.

В две от колите, участвали в инцидентите, са пътували деца. Няколко часа движението в района беше затруднено, въпреки че автомобилите бяха изтеглени в аварийната лента.

Снимка: btvnovinite.bg

Ремонтът на АМ „Тракия“ между Стара Загора и Чирпан и днес изпробва търпението на шофьорите. Реновира се  23-километровата отсечка и пътуващите ползват обходен маршрут. 

Снимка: btvnovinite.bg
Най-сложно е положението в и около село Ракитница заради ограниченията на скоростта и легналите полицаи. Това забавя преминаването и се образуват дълги колони. Засилен трафик се очаква и в понеделник, и на 9 май.