На граничните пунктове „Капитан Андреево“ и „Лесово“ трафикът е изключително интензивен на изход за товарни автомобили, съобщават от МВР.

Във връзка с епидемиологичната обстановка на влизане в Турция на ГКПП „Капъ куле“ турските власти са монтирали термокамера за измерване на температурата на влизащите пътници. Това може да доведе до забавяне на преминаването в посока Турция.

По решение на турските власти временно е преустановено движението на международния бърз влак България - Турция.

На границата със Сърбия от 8 ч. на 12 март до второ нареждане временно се преустановява преминаването на лица и МПС през сръбските пунктове, съпределни на ГКПП „Олтоманци“, ГКПП „Стрезимировци“ и ГКПП „Брегово“. Трафикът за и от Сърбия се пренасочва към ГКПП „Калотина“ и ГКПП „Връшка чука“.

Въведена е временна забрана за влизане на територията на Сърбия на чужди граждани, пристигащи от Италия, Китайска народна република, Южна Корея, Иран и Швейцария. Забраната се отнася за всички пътуващи, включително и транзитно преминаващите през Сърбия чужди граждани.

На границата със Северна Македония пътници, пристигащи от рискови дестинации, ще бъдат пропускани в Северна Македония само през ГКПП „Гюешево“ – ГКПП „Деве Баир“.

На границата с Румъния на ГКПП „Русе - Дунав мост“ и ГКПП „Видин - Дунав мост“ трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили.

Чуждите граждани, включително и български, пътуващи за Румъния от Италия, Китай, Иран и Южна Корея, независимо от типа транспорт, с който пътуват, на влизане в страната ще бъдат поставени под задължителна 14-дневна карантина. Товарните превози над 3,5 тона са освободени от наложените ограничения на движението. Гореспоменатите мерки и ограничения ще се прилагат и върху морските и речните превози.

Поради технически причини фериботът на ГКПП „Свищов - Зимнич“ е преустановил работа до отстраняване на повредата.

На границата с Гърция трафикът e нормален е на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

COVID-19 в числа
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани
България 2 711 84 160 1 545
Света 6 962 528 122 207 401 544 3 403 757
Заразени* Нови Починали
България 2 711 84 160
Света 6 962 528 122 207 401 544
* Общ брой случаи, вкл. починали и излекувани. * Общ брой случаи, включително починали и излекувани. Източник: Worldometer