Община Горна Оряховица все още не се е свързала с фирмата собственик на изоставените вани за вар, в които се удави осемгодишно дете. Обектът е собственост на дружеството „Балкан Ерма” от 2014 г.

Снимка: btvnovinite.bg


Собственик на фирмата е Светлин Ангелов Христов. Общината е изисквала опасните обекти да бъдат премахнати, но не от него, а от предишните собственици – преди 5 години.

„Многократно има предписания към предишните собственици и това е в процес още на изясняване. Съответно може и да е сезирана прокуратурата”, каза Тодор Джуров, отдел „ОРС” в община Горна Оряховица.

Последните собственици са търсени за неплатени местни данъци, но не и за да обезопасят обекта. Фирмата „Балкан Ерма” се оказва пернишка. Според Търговския регистър седалището на фирмата се води в миньорския град.

Снимка: btvnovinite.bg

Екип на bTV се свърза по телефона с бащата на Светлин Христов – Ангел Христов. 

„Ваните с вар са от преди 7-8 години, преди ние да купим обекта. Там си имаше ограда и така, всичко откраднаха”, коментира той и посочи, че ще отиде на място след няколко дни, защото не е в страната.

Снимка: btvnovinite.bg


От община Горна Оряховица казват, че ако не успеят да се свържат със собственика – те ще обезопасят имота, но дотогава опасните вани ще останат там

Жители от района казват, че на злополучния обект всекидневно играят деца.