Продължава мащабната полицейска операция в ромската махала в Самоков. Причината - нападение над полицаи снощи.

Полицейската акция започна още в 5 часа и органите на реда и Жандармерията са блокирали всички входове и изходи към ромския квартал в града.

Според информация от източници на bTV снощи около 21:30 часа двама полицаи спират кола за проверка на наркотици. Пътниците са отказали да се подчинят на полицейското разпореждане. По неофициална информация един от тях е бил синът на криминално проявения Трайчо Василев с пряко Пиже, който стана известен през 2013 г. с незаконното частно енерго в ромската махала на Самоков, а по-късно и с побой над журналисти.

"Синът му не го познавам, а Пиже е познат като име и прякор. Създавал е и предишни години проблеми в града. Сега като излезе и веднага се прояви. Аз станах кмет 2011 година и оттогава с много действия, с помощта на ЧЕЗ и МВР, към настоящия момент цялата преносна мрежа в махалата е захранена законно и на 99% си плащат ток. Преди това съм чувал, че не са плащали и са имали незаконно енерго", обясни кметът на Самоков Владимир Георгиев.

Отново според наши източници синът на Пиже Иво, за който се знае в града, че продава марихуана, се обажда на роднини, в резултат на което на място пристигат още две коли с хора от семейството му и се стига до сблъсък с полицията.

Единият от полицаите е удрян по лицето и има сцепена устна, а другият по тялото и е с охлузвания по ръката. Нападателите бягат, а полицаите са прегледани във филиала на спешна помощ в града, след което са освободени за домашно лечение.

Към този момент полицията все още издирва извършителите. Хора от квартала споделиха, че те са силно агресивни.